Site Version V1.0
homepage image

Het muzikale geweten van VC

Het muzikale geweten van Firma Vocaal

Gerard van AmstelGerard van Amstel (1957) studeerde slagwerk en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zijn UM-diploma Koordirectie behaalde hij in 1983.

Hij is dirigent geweest van het Interkerkelijk Jongerenkoor Revelation, het Latijns koor van de Laurentiuskerk, het Vocaal Ensemble Weesp en de Gereformeerde Cantorij, allen te Weesp. Verder was hij dirigent van 'De Lofstem uit Utrecht, het Nederlands Motet- en Madrigaalkoor uit Soest, kamerkoor Amstelconsort uit Amersfoort, kamerkoor Cappricciata uit Bussum en de mannen vocalgroup Vocal Challenge uit Amersfoort.

Momenteel is hij naast dirigent van Firma Vocaal, muzikaal leider en arrangeur van Vocal Group NOON (12 vrouwen) en Vocal Group MIDNIGHT (12 mannen)

In zijn dagelijks werk is Gerard verantwoordelijk voor de muziekuitgaven van Kwintessens-Uitgeverij te Amersfoort, waar hij componeert, arrangeert en produceert voor diverse educatieve uitgaven zoals, Trefwoord, Kind op Maandag, Kind op zondag en Hemel & Aarde; allen godsdienstmethodes voor de basisschool en de kerk. Samen met Gerard van Midden schrijft hij Bijbelse musicals. Deze zijn te bekijken op www.gerardengerardmusicals.nl. Ook de musical 'Weesp 650, de stadsmusical' is van zijn hand.

Meer informatie is te vinden op www.gerardvanamstel.nl

Over Firma Vocaal...

geschiedenis

Geschiedenis

Eind 2006 had Gerard van Amstel het idee om een gemengde Vocal Group op te richten in Weesp. Hoewel hij eerder dirigent was van koren met wat "zwaarder" repertoire, is hij tegenwoordig erg actief in de lichte muziek. Hij zette een lijvig artikel in het Weesper Nieuws en de aanmeldingen stroomden binnen. Het resultaat van wat er daarna gebeurde is op deze website te zien. Inmiddels zijn we bijna zo'n 50 mensen en werken we hard aan de opbouw en het fijnslijpen van ons repertoire.

bladmuziekOnze doelstelling

We willen ons graag profileren als Vocal Group met ambitie. Daarom dus niet zomaar een avondje in de week vrijblijvend zingen, maar gericht bezig zijn met instuderen (dat doen we trouwens thuis) en repeteren. Gezelligheid is iets wat absoluut belangrijk is maar is niet ons enige doel. Lekker bezig zijn met muziek maken en genieten van het resultaat is zeker ook iets wat hoog op onze lijst staat! We willen die resultaten graag laten horen als de gelegenheid zich voordoet. Meer informatie is te vinden op de repertoire pagina.

pianoRepetities

De repetities van Firma Vocaal vinden plaats op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15. Het instuderen van muziek wordt thuis gedaan met behulp van professioneel vervaardigd studiemateriaal. Bladmuziek is in PDF en de partijen zelf zijn in mp3 formaat te downloaden vanaf de members area van deze site. Leden van Firma Vocaal hebben hier toegang via een login account. Door deze moderne methode bereiken we snel resultaat op de repetities en kunnen we snel muziek maken. Het adres waar we repeteren is:

Oecumenische Basisschool 'De Terp'
Schoolpad 1
1383 EA Weesp-Aetsveld

Klik HIER voor een plattegrond van Weesp.

Tijdens de schoolvakanties van de regio Noord zijn er geen repetities.

Firma VocaalZingen bij Firma Vocaal

Zingen is populair tegenwoordig. Wil je ook graag zingen bij een koor en ga je voor kwaliteit en ambitie? Dan zou Firma Vocaal wel eens goed bij je kunnen passen. We zijn een gemengde vocal-group en hebben als doel om uitvoeringen te geven in de theatrale sfeer en af en toe meedoen aan korenfestivals in het land of daarbuiten. Ons repertoire omvat pop- en musicalsongs met pianobegeleiding. Het koor zingt deze songs tijdens uitvoeringen uit het hoofd.

Als je wilt zingen bij Firma Vocaal is het beter om wat zangervaring te hebben. Aspirant koorleden doen eerst auditie bij de dirigent. Hij maakt een afspraak over auditierepertoire en een auditiemoment. Je hoort na je auditie direct of je wel of niet wordt toegelaten. Aanmelden kan via firmavocaal[at]chello.nl . Langskomen tijdens een repetitie kan ook.

Wie zich herkent in bovenstaande profielschets moet zeker contact opnemen!

XHTML validatie CSS2 validatie Get Firefox Download Opea

Deze website voldoet aan de XHTML 1 en CSS 2 standaard van het W3C World Wide Web Consortium.