homepage image

Over onze dirigente

Het muzikale geweten van Firma Vocaal

Rolinde ZieverinkSinds 2018 staat Firma Vocaal onder leiding van Rolinde Zieverink. Geboren in Duitsland speelde ze al op vijfjarige leeftijd piano en begon ze al vroeg met het zingen in koorverband en het begeleiden van koren. Opgegroeid in een muzikaal gezin waar iedereen ook in de muziek werkzaam is, is ze op zestienjarige leeftijd gestart met haar studie Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Omdat ze tijdens deze studie ontdekte dat ze meer met koren werkzaam wilde zijn, heeft zij vervolgens Koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd in combinatie met Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar rondt zij haar master Vocal Leadership af aan het Rotterdams Conservatorium. Behalve bij Firma Vocaal is Rolinde ook werkzaam als dirigente bij Popkoor Popolo Nijmegen, Vocalgroup AtRandom Nijmegen, Vocalgroup Goedgebekt uit Soesterberg en The Joy uit Bennekom. Daarnaast is zij betrokken bij diverse muziekprojecten in zowel Nederland als Duitsland.

Over Firma Vocaal

DOELSTELLING

We willen ons graag profileren als Vocal Popgroup met ambitie. Kwaliteit en gezelligheid gaan hand in hand! Elk koorlid bereidt zich thuis voor door de noten in te studeren via de ingezongen mp3’s. Op de repetitieavonden maken we fijn samen muziek en genieten we van het resultaat!
Dit willen we graag laten horen tijdens uitvoeringen en concerten! En laten zien, we ondersteunen onze muziek graag met verschillende opstellingen en bewegingen!

Popkoor Firma Vocaal 2022

GESCHIEDENIS

Firma Vocaal is in 2006 opgericht door Gerard van Amstel en Annet Moleveld. Gerard was dirigent van ‘de Firma’ tot eind maart 2018. Een groot gedeelte van het koor wilde graag dat het koor bleef bestaan, een doorstart werd in gang gezet. In april 2018 nam dirigent Rolinde Zieverink het stokje van Gerard over.
Firma Vocaal is bekend en geliefd in Weesp en omgeving, de eigen voorstellingen en de optredens elders worden goed bezocht.

LID WORDEN OF EEN KEER KOMEN LUISTEREN?

> Ga naar ‘meezingen?’ voor meer informatie.

Ons koor boeken of heeft u een vraag?

> Klik hier voor ‘contactgegevens‘.

Een optreden bijwonen?

> Klik hier voor ‘optredens’.

balk logo

Firma Vocaal is aangesloten bij BALK

Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren